Martine interviewt… Renée

In januari 2022 heb ik weer een lid van Ruilhandel Oosterhout mogen interviewen. Deze keer ben ik naar ons lid Renée Bos (191) gegaan, waar ik verwelkomd werd bij een warm haardvuurtje met een heerlijke kop thee en lekkere chocolaatjes.

Renée Bos bij de open haard

Renée woont in de Beemdenbuurt in Oosterhout samen met haar partner, tienerzoons Rik en Tijn en 2 schattige katten. In 2019 is ze lid geworden van Ruilhandel Oosterhout, nadat ze toevallig de website tegenkwam op internet. Het sprak haar meteen aan, want deze manier van ruilen leek haar wel leuk en was benieuwd naar wat men aanbiedt om te ruilen. Op de ontmoetingsavonden kwam ze al snel leuke leden tegen waar ze geregeld mee gaat wandelen, hardlopen of samen kringloopwinkels bezoekt. Ook heeft ze een paar keer een heerlijke Poolse maaltijd opgehaald bij een van onze leden.

Renée heeft ook andere leden geholpen met onder meer haren verven, highlights zetten, sorteren en ordenen van spullen, etc. Vorig jaar stond ze op onze supergezellige kledingruilavond in het Activiteitencentrum Dommelbergen en op de cadeauruilavond in De Bunthoef. Ze heeft daarmee veel Keetjes verdiend en ze heeft ook met andere leden leuke dingen geruild.

Saar aan huis

In december is Renée begonnen voor Saar Aan Huis. Deze organisatie is opgericht om oudere mensen wat extra ondersteuning en aandacht te bieden naast de basisverzorging die ze al krijgen. Renée gaat een keer in de week op bezoek bij een meneer van 98 jaar. Ze helpt hem met zijn kasten te ordenen en ze kletsen wat onder het genot van een kopje thee. Een paar keer in het weekend gaat ze naar een dame van 95 om voor haar een ontbijtje te maken en ’s avonds haar eten op te warmen. Ze maken samen een klein ommetje en Renée houdt haar gezelschap.

Advertenties

Renée heeft op Cyclos diverse advertenties staan:

  1. Heel veel kleding, van maat 36 t/m 46 en kinderkleding. (Een keer per week kun je eventueel met een klein groepje komen kijken. De kleding is zo goed als nieuw en er zit zelfs kleding bij waar de prijskaartjes nog aan hangen!)
  2. Haren verven (Naar de kapper om je haren te laten verven? Niet nodig! Renée heeft ervaring genoeg om jouw haren een mooi nieuw kleurtje te geven. Haar op één lengte knippen of een stukje van je pony af… voor Renée geen probleem. Ze knipt het haar van haar eigen jongens al van kleins af aan zelf.)
  3. Highlights zetten (Highlights zijn blonde stroken in je haar. Dit is een secuur werkje wat je beter kunt laten doen. Renée kan dit heel goed!)

Meer advertenties kun je op Cyclos onder haar lidnummer 191 zien.

Ketting kledingruil

Binnen Oosterhout bestaan er sinds vorig jaar heel leuke ruilkettingen. Renée heeft nadat ze deelneemster is geworden van de dameskledingkettingruil in november 2 kinderkledingkettingen opgezet. In de maten “baby t/m 110” en “116 t/m tiener”. Ze zet zich met veel enthousiasme in voor de verschillende kettingen en werkt samen met de andere beheerders. Want zo is er ook een dames 44+, heren- en een spelletjes-/ speelgoedketting.

In het kort een uitleg over de (kinder)kledingkettingruil:

Er gaan meerdere tassen volgens een route in Oosterhout rond. Ontvang je een tas, dan mag je deze maximaal 3 dagen houden. In deze dagen mag je kijken, passen en houden wat jij leuk vindt! Heb je zelf kleding over? Dan stop je die vervolgens in de tas erbij en geeft hem weer door aan de volgende deelnemer. Deelname is gratis! (Oosterhout en omgeving)

Je kunt je aanmelden via FB-groep “Ruilkettingen Oosterhout NB” en je geeft aan met welke ketting(en) je mee wilt doen. Vervolgens word je lid van die WhatsApp-groep. Op de app staat de route met adressen van de deelnemers. Zo kun je contact opnemen met de volgende deelnemer en de tas doorgeven.

Wil je ook mee doen, maar je hebt geen Facebook? Neem dan via Cyclos contact op met Renée Bos, lidnummer 191.

Martine van Loo
24 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *