Feestmaand… of toch niet?

December dé feestmaand…

Veel mensen zien december als dé feestmaand. Met name tegen het einde van de maand wenst men graag mensen fijne feestdagen. Maar voor veel mensen is december de verschrikkelijkste maand van het jaar.

Maar liefst 47 procent van de inwoners van Oosterhout is eenzaam, zei Wendy van Oostenbrugge, beleidsmedewerker sociaal domein van de gemeente in BN/DeStem. Dat is bijna de helft van Oosterhout!!

De Ruilhandel is elf jaar geleden opgestart omdat we toen ook al veel eenzaamheid zagen. En we merkten in die tijd dat er best veel mensen iets wilden doen voor een ander. Gelukkig is in vergelijking de eenzaamheid nauwelijks toegenomen de afgelopen elf jaar maar de bereidheid om iets voor een ander te doen wel.

We zijn daarom blij met veel initiatieven zoals bijvoorbeeld de Eetkamer van OosterheideOosterhout voor Elkaar en Stichting met je Hart. Volgens het krantenartikel zijn er zo’n 100 initiatieven in onze gemeente.

Wat doe jij voor een ander?
Bel eens een deelnemer op. Help iemand met het versieren van een boom. Maak samen een wandeling. Nodig een eenzame of alleenstaande uit voor de koffie of om mee te eten. Wat je ook doet: denk eens aan een ander. Elk klein beetje aandacht is waardevol.

In december ploppen overal ideeën en initiatieven op om aandacht te vragen voor eenzaamheid en armoede. Jammer dat de aandacht vaak in januari wegzakt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *