De tuin

15 mei 2016

Deelneemster Hanneke heeft een moestuin. Samen met een paar vriendinnen huren ze een flink stuk grond aan de Leijsendwarsstraat. Vorige jaar deed ze geregeld een verzoek voor assistentie in de tuin en zelfs bood ze de hele tuin te huur aan aan de Ruilhandel.

Het bestuur vindt een gezamenlijke moestuin (met ontmoetingsplek) goed passen bij de Ruilhandel maar wil voorkomen dat de tuin uiteindelijk alleen door het bestuur onderhouden wordt. Daarom heeft Rob besloten om op persoonlijke titel de helft van de tuin van Hanneke te huren.

De helft

En zo geschiedde… Hanneke tuiniert samen met een vriendin op één helft van de tuin en op de andere helft Rob samen met de Anja, Marjon en Ineke. Vier ruilhandelaren die gezamenlijk de grond bewerken, bemesten, zaaien, onkruid wieden en binnenkort…oogsten.

Amateurs

Nee, ervaring hebben we alle vier nauwelijks. Maar met de kennis van Hanneke, internet en de diverse voorbijgangers komen we een heel eind.
Het is nu hopen dat de slakken, muizen, konijnen, luizen en vogels onze tuin niet ontdekken…

Bezoek

Heb je ook interesse in onze tuin of ben je gewoon nieuwsgierig?
Kom gerust eens langs!!

Op de foto zie je met de klok mee:

  • Het huisje staat op “het land van Hanneke”. Hierin kweekt zij haar aardbeien, sla, enz.
  • de aardappels, vroege en late oogst, en een stukje van het bijenlint
  • tuinbonen en kolen
  • aardbeien onder het net
  • nog een kiekje van de aanplant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *