Duurzaam Oosterhout op bezoek

‘Oosterhout duurzaam’ ontmoet de Ruilhandel

3 maart 2018

In het kader van het leggen van contacten tussen de verschillende organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid bezocht de werkgroep ‘Oosterhout Duurzaam’ als eerste ‘Ruilhandel Oosterhout’. De werkgroep was uitgenodigd op hun maandelijkse bijeenkomst, in februari in activiteitencentrum Dommelbergen. De bedoeling is elkaar en elkaars activiteiten te leren kennen.

De Ruilhandel vertelt…

De voorzitter van de Ruilhandel, Rob Beckers vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de doelen (het bevorderen van de lokale duurzaamheid, sociale contacten en persoonlijke ontwikkelingen en het beperken van onnodige uitgaven).

Sinds de start van de Ruilhandel in 2011 zijn meer dan 150 mensen betrokken geweest bij de club. Op dit moment zijn er circa 110 deelnemers, mensen die elkaar graag ontmoeten of helpen met alledaagse zaken als boodschappen, koken, administratie, repareren van fietsen of computers, kleine klussen in en om het huis. Ook zijn er mensen die helpen bij verhuizingen, organiseren of hobby’s. Er zijn diverse leraren (Spaans, Duits, ict, Pilates), stylisten, masseurs, wandelaars en mensen die oppassen op huizen, kinderen en huisdieren.

Maandelijks komen deelnemers bij elkaar in een van de activiteitencentra om gezellig te kletsen of afspraken te maken over ruilactiviteiten. Intussen gaat de bananencake van Hanneke rond…

Oosterhout Duurzaam vertelt…

Els , Coby en Trixi vertellen van ‘Oosterhout Duurzaam’ over hun prille start :  Inmiddels bijna 3 jaar geleden introduceren wij in Oosterhout ‘de dag van de duurzaamheid’. Ons doel : Organisaties, bedrijven, groepen en individuen, die soms al jaren duurzaam bezig zijn meer bekendheid te geven in Oosterhout. En heel pretentieus: Oosterhout uit te dagen om een voorloper te worden in duurzaamheid. Een stad met een visie op de toekomst.  Een stad waar je TROTS op kunt zijn.

Jaarlijks organiseren we daarvoor in de week van de duurzaamheid een duurzame markt en een ontmoetingsavond voor de deelnemers waarop een van hen zijn bezigheden uitgebreid kan toelichten. Dit jaar was dat de imker : Marcel Elshout met de film ‘More than Honey’.

Op het eind van de avond zijn we een beetje verliefd en een beetje jaloers op deze gastvrije en geweldig georganiseerde Ruilhandel. Nog diezelfde week melden zich dan ook drie enthousiaste nieuwe leden.

Meer informatie: Neem voor meer informatie over ‘Oosterhout Duurzaam’ contact op met elswolterbeek@gmail.com.

Ruilhandel Oosterhout bereik je op www.ruilhandeloosterhout.nl, bel 06.40.29.08.32 of mail ruilhandeloosterhout@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *