Keetjes moeten rollen

7 maart 2018

Keetjes, ze zijn niets waard maar tegelijk erg waardevol. Er staat geen financiële waarde voor een Keetje. Een Keetje is geen rooie cent waard maar toch onbetaalbaar.

Voor een Keetje koop je energie van iemand anders. Iemand doet iets voor jou én je ontmoet iemand. Spullen die je koopt in de winkel kosten geld. Maar iemand ontmoeten en/of de energie van iemand anders inzetten is niet in geld uit te drukken.

Hoe kom je aan Keetjes?

Op deze pagina lees je een aantal voorbeelden van wat je kunt doen. 

Van mensen zonder Keetjes krijg ik wel eens te horen “ik kan niets”. Onzin natuurlijk, want de meeste mensen die ik ken kunnen een huishouden runnen: boodschappen doen, schoonmaken, koken, kinderen of dieren opvoeden, ergens naar toe rijden of fietsen. Daarnaast zijn er veel mensen met hobby’s: bakken, breien, zingen, schrijven, lezen, koken, tuinieren, kletsen, wandelen.

Kortom, er is veel mogelijk. Heb je nog steeds geen idee? Praat dan eens met onze talentontdekkers. Bel voor een afspraak: 06.40.29.08.32

Wat kun je zoal doen met je Keetjes?

Op deze pagina lees je een aantal voorbeelden van wat je kunt laten doen. 
Sommige mensen vinden het fijn om iets te doen voor anderen. Zij kunnen makkelijk en snel Keetjes verdienen. En dat doe je in eerste instantie omdat je het leuk vindt. Maar net als elke economie moeten de Keetjes rondgaan: binnenkomen en uitgaan. Oppotten heeft geen zin want je krijgt er geen rente op en je kunt ze niet verzilveren voor geld.
Ik geef twee voorbeelden die ik opving bij een andere ruilhandel.

voorbeeld 1

Ankie vond het leuk om veel voor mensen te doen maar gaf geen punten uit. Met als gevolg dat haar ruilrekening maximaal gevuld was. Meer paste niet in de kas. Ze besloot om haar verjaardag uit te besteden. Ze vroeg twee creatieve organisatoren om haar te verrassen, ze mochten al haar punten gebruiken. Ankie leverde enkel een lijst met uit te nodigen mensen aan en een datum.

De organisatoren regelden een locatie, een partytent, iemand die uitnodigingen kon maken, een aantal artiesten, koks, gastvrouwen, opruimers, een geluidsinstallatie, serviesgoed, stoelen, tafels… kortom een compleet verzorgd feest waar Ankie na jaren nog steeds op terugkijkt. Ze overweegt om dit nu elke vijf jaar te doen.

voorbeeld 2

Harold kon na een ernstig ongeval tijdelijk niet actief zijn. Hij was snel door zijn punten heen doordat hij hulp aanvroeg. Joke verdiende punten bij de vleet en schonk deze aan Harold. Daarmee bracht ze enkele andere deelnemers op het idee om maandelijks een percentage van hun punten te doneren aan anderen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *