Landelijke zaaidag

Landelijke Zaaidag voor Bijen en vlinders op 22 april 2018

7 april 2018

‘Als de bij uitsterft, volgt mensheid binnen enkele jaren’ is een bekende uitspraak. Gelukkig zijn er nog meer dieren die kunnen bestuiven, maar de variatie in voedselaanbod zal drastisch teruglopen.

Het uitsterven van bijen zal desalniettemin een ramp zijn.En daarom is het belangrijk dat er een Bijenlint is, een aaneenschakeling van initiatieven ter bevordering van de overlevingskansen van de bij. Op zondag 22 april is de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Je kunt zelf in jouw tuin of ergens op een braakliggend terrein bij-vriendelijk zaad uitstrooien of je aansluiten bij Peter de Kock (lidnummer 147). Voor de vijfde keer zaait Peter, samen met andere vrijwilligers, het bijenveld naast De Bunthoef in. Dat doen ze op vrijdag 20 april. !GO start om 8 uur om net als andere jaren de grond zaaiklaar te maken.  Vanaf 10 uur kan er begonnen worden met inzaaien. Peter zorgt voor het zaaigoed. Neem een emmer en/of een hark als je die hebt. Na afloop gaan ze op Zuiderhout bij ‘de Huiskamer’, gezellig wat eten en drinken. Het inzaaien van het bijenveld gaat alleen door als het weer dat die dag een beetje toelaat. Heb je tijd en zin om mee te helpen?  Zet dan 20 april 10:00 uur in je agenda. Vragen? Mail gerust naar Peter: netwerkoosterheide@gmail.com

Ben je geen zaaier? Kijk dan op www.bijenlint.nl/doe-mee/consument-vrijwilliger wat je nog meer kunt doen om bijen te redden of bijenlinten in Oosterhout en de rest van het land mogelijk te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *