Groen is Doen-Markt

Duurzaam Oosterhout organiseerde de afgelopen jaren de Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum De Arendshof. Voor de Duurzaamheidsweek Oosterhout 2019 sloeg deze organisatie de handen ineen met Oosterhout Nieuwe Energie. Op 12 oktober jongstleden organiseren ze de markt, op dezelfde locatie (winkelcentrum Arendshof), maar onder een andere naam: Groen Is Doen Markt.

Ruilhandel Oosterhout deed mee aan de Groen is Doen Markt omdat we als LETS Kring duurzaamheid erg belangrijk vinden. De ‘L’ in LETS staat voor ‘Lokaal’. Door lokaal samen te werken, door lokaal iets voor elkaar te doen, bespaar je energie, het milieu en onnodige kosten. Je hoeft niet ver te reizen om iemand te vinden die je gras maait of je computerles geeft.

Daarnaast is het goed dat mensen in de buurt iets voor elkaar over hebben. Ze worden geholpen door iemand die ze kennen of leren kennen. Door elkaar te kennen ontstaat vertrouwen en misschien burenhulp of zelfs vriendschap. En dat is waar wij als ruilhandel naar streven, naar een wereld van duurzame sociale contacten.

We hopen een bijdrage te leveren aan het sociaal en economisch wel bevinden van de inwoners van Oosterhout. Wij kunnen niet iedereen helpen maar iedereen kan wel iemand helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *