In beweging

door Theo van Drunen

28 september 2018

Het thema van de ontmoetingsavond op 18 september was “Bewegen”. 
Gerrie van Seeters (lid van Ruilhandel Oosterhout) gaf een fijne introductieles Tai Chi. En toen de spieren zo wat losser waren, lukte het veel beter met de Biodanza (bewegen op muziek, alleen en met elkaar) door Ivonne de Hoon (geen lid van Ruilhandel Oosterhout).

Tai Chi is Chinese bewegingskunst gebaseerd op vechtsport-technieken. Het kan gebruikt worden voor zelfverdediging, maar is vooral goed voor de gezondheid. Qi gong is een andere, Chinese vorm van bewegen en lijkt op Tai Chi.

De tweede helft van de avond was voor Biodanza (Dans van het Leven). Dat is dansen op muziek. Maar niet zomaar dansen en niet zomaar muziek. De bedenker van Biodanza is Rolando Toro en die heeft allerlei vormen van vrij bewegen bedacht waarbij je op intense wijze in contact kunt komen met jezelf en met de anderen. De ene dans is heel dicht bij en met jezelf. De andere dans is vrolijk en uitbundig, ook naar en met de andere deelnemers. Er mocht niet gepraat worden, maar er werd wel zeker gelachen.

We waren met ruim 10 personen en hebben genoten. Het was intensief, maar ook ontspannend. Het voelde in ieder geval goed. Met dank aan Gerrie en Ivonne. Voor herhaling vatbaar!

Theo van Drunen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *