Corona

Op 11 maart 2020 werd de verspreiding van het coronavirus officieel als pandemie (wereldwijde epidemie) bestempeld. Twee dagen eerder had de Nederlandse regering al hygiënemaatregelen aangeraden: handen wassen, in de elleboog niezen of hoesten en papieren zakdoekjes gebruiken. In de dagen daarna steeg het aantal besmettingen en het aantal zieken en werden de maatregelen uitgebreid. Op 16 maart liet premier Rutte weten dat de overheid “groepsimmuniteit” nastreefde. Een week later, op 23 maart, werd de zogenaamde intelligente lockdown afgekondigd. Het land ging min of meer op slot. De regering zag zich genoodzaakt de juiste balans te vinden tussen gezondheid en economie. Aan beide kanten vielen veel slachtoffers.

Op dit moment van schrijven (26 augustus 2020) is corona nog steeds niet uit de wereld en het ziet er naar uit dat dat ook nog wel een tijd op zich laat wachten. Overal thuis, in het bedrijfsleven, in het verenigingsleven, etc. hebben mensen zich aangepast. Zo ook bij Ruilhandel Oosterhout.

In het begin (vanaf half maart dus) was het advies om thuis te blijven en mochten er geen groepen van mensen samenkomen. De ontmoetingsavonden van Ruilhandel Oosterhout werden afgelast. Zo ging de Voorleesavond van 17 maart niet door. De bestuursvergaderingen vonden online plaats. En ook de ontmoetingsavonden van 15 april en 19 mei gingen via het internet.

Vanaf juni werden de regels versoepeld. De bestuursvergadering in die maand was weer “real life” (zij het met inachtneming van wat maatregelen) en ook de Voorleesavond op 17 juni was in persoonlijk contact in de Bunthoef (met anderhalve meter afstand tussen de aanwezigen). Daarna werden verschillende activiteiten (bijeenkomsten, wandelingen, etc.) weer schoorvoetend en voorzichtig opgestart.

Het lijkt erop dat niemand van Ruilhandel Oosterhout zelf getroffen is door corona c.q. Covid-19. Gelukkig maar!

Nu is het afwachten. Hopelijk kunnen we spoedig weer “normaal” doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *