Martine interviewt… Herma

In juni heeft Martine Herma Bakker, lidnummer 185 mogen interviewen. Herma is in 2019 lid van Ruilhandel geworden nadat ze er een artikel over had gelezen in de huis-aan-huis krant.

Toen ik op de fiets aankwam bij haar huis in Oosterheide, stapte ik meteen binnen in een weelderige, bloemrijke voortuin. De kamperfoelie geurde me al heerlijk tegemoet, de klaprozen stonden in volle bloei. Er hingen ook talrijke insectenhotels aan de voorgevel , waar gretig gebruik van werd gemaakt door het bijenvolk. Daarna heb ik haar achtertuin mogen bewonderen, welke ook een paradijsje is voor diverse insecten. En er liepen 2 schattige konijnen van Herma te scharrelen.

Paradijs in Zuid
Herma is een echte tuinierster, ze houdt van natuurlijk tuinieren en gebruikt geen chemische anti-onkruid-middeltjes, maar natuurlijke middeltjes en meststoffen. In haar tuin mag de natuur lekker z’n gang gaan! Voordat ze hier 3 jaar geleden ging wonen had ze een mega grote tuin met een grote vijverpartij. Ook al heeft ze nu een veel kleinere tuin, ze heeft er echt een paradijsje van gemaakt!

Zes tuinen
Herma onderhoudt ook zo’n zestal tuinen van oudere mensen die dat zelf niet meer kunnen. Dankzij Herma kunnen deze ouderen weer genieten van een kopje thee in hun mooie verzorgde tuin! Omdat ze parttime werkt heeft ze nog genoeg tijd en zin om nog meer mensen te helpen met het onderhoud van hun tuin.

Tuinadvies
Wil jij advies, of hulp in de tuin? Weet je niet waar je moet beginnen? Welke planten zijn geschikt voor jouw tuin? Of wil je meer bijen naar je tuin lokken ? Wil je bloemzaadjes uit haar eigen tuin?Stuur Herma gerust een berichtje, ze komt graag bij je langs om je te adviseren, helpen met snoeien, of onkruid weghalen.

Website
Kijk ook eens op haar eigen website : www.hobbytuin.com
Op deze site komt alles over (natuurlijk ) tuinieren aan bod. Hoe maak je de grond gezond? Bij-vriendelijk tuinieren, makkelijk tuinieren, vijvers, kikkers, tot en met de Latijnse benamingen van diverse planten, struiken en bomen, etc.

Met wat hulp van Herma kan iedereen met gemak van een saaie tegeltuin een mooie, maar makkelijk te onderhouden tuin maken. Goed voor mens en dier!  Want het is bewezen dat natuur in je omgeving rustgevend en heilzaam werkt.

Samen op pad
Herma zou het ook leuk vinden om in contact te komen met leden die bijvoorbeeld een dagje weg willen: mooie tuinen bezoeken, kanovaren, zeilen, wandelen of fietsen in de natuur, of zelfs een korte vakantie in een mooie groene omgeving. 

Wil jij je aanmelden om geïnterviewd worden? Stuur dan een mail naar info@ruilhandeloosterhout.nl of bel 06-40290832

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *