Martine interviewt… Kristel

In juli heb ik een heel leuk interview met Kristel (136) gehad. Kristel woont met haar gezin vlakbij het centrum van Oosterhout, in een heel gezellig ingericht huis, en op haar zolder heeft ze een werkstudio waar ze Mixed Media Art maakt.

Mixed Media Art is een combinatie van collage, verf en pastels op doek. Super mooi! (zie www.krisart.nl) Van beroep is zij lerares op een basisschool, waar ze les geeft aan kleuters.

Ongeveer 5 jaar geleden is Kristel lid geworden van Ruilhandel Oosterhout. Een vriendin van haar was al lid, en heeft haar enthousiast gemaakt om ook lid te worden. Het leek Kristel namelijk heel leuk om met andere leden in contact te komen, de ontmoetingsavonden te bezoeken, haar hobby ‘s en creativiteit te kunnen delen. Naast koken, mediteren, en kunst maken, wandelt ze ook erg graag, en ze is dan ook veel te vinden in het Oosterheide bos.

Maya
Daarnaast weet Kristel ook heel veel van de Mayakalender af: de Maya’s waren een volk dat leefde in Mexico, vanaf zo’n 2000 jaar voor Christus.  

De Mayakalender kun je een beetje vergelijken met een horoscoop, maar dan veel precieser! Ik was ondertussen wel erg nieuwsgierig geworden naar wat de Mayakalender over mij wist te vertellen: Kristel ging meteen aan de slag.

Aan de hand van je geboortedatum, en liefst ook nog het uur van je geboorte, rekent ze jouw “Mayazegel” uit. Er bestaan maar liefst 260 combinaties aan zegels, vandaar dat de uitkomsten dan ook behoorlijk precies zijn. Toen ik de uitleg van mijn zegel las, was ik echt verbaasd over hoe goed kloppend mijn karakter beschreven werd! 

Op deze manier kan ze ook per 13 dagen vooruit “voorspellen” wat jou te wachten staat in die periode. De Mayakalender voorspelt namelijk per 13 tonen (dagen), dat is een “halve maan”. Een hele maancyclus duurt 26 dagen, na die periode komt weer de “nieuwe“ maan, dus 2 nieuwe periodes. Het Maya kalenderjaar heeft 20 periodes van 13 dagen ( 260 dagen) 

Wil jij ook graag dat Kristel jouw zegel uitrekent, en uitleg geeft over de Mayakalender? Stuur haar gerust even een mailtje om bij haar langs te gaan. Echt een aanrader!

Past Reality Integration
In januari begint Kristel met een nieuwe uitdaging, ze gaat de 4-jarige opleiding tot PRI-therapeut volgen. Wat is PRI? PRI staat voor: Past Reality Integration.

“PRI helpt je ten volle in het nu te leven. Het heldere model laat je inzien hoe jouw verleden je huidige leven ongewenst en onbewust beïnvloedt. Maar belangrijker nog, PRI-therapie biedt je de mogelijkheid om deze blokkades op te heffen. Met effectieve technieken en praktische tools die je zelf leert toepassen.”

PRI is er voor iedereen, wil je meer uitleg over deze vorm van therapie? Kristel kan jou persoonlijk uitgebreide uitleg geven. Op haar website www.krisart.nl lees je meer, er staat ook een link naar de landelijke PRI-website.


Wil jij je aanmelden om geïnterviewd worden? Stuur dan een mail naar info@ruilhandeloosterhout.nl of bel 06-40290832

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *